Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για eCommerce, eshop, ψηφιακές υπηρεσίες και αυτοματισμούς

Επιδότηση ΕΣΠΑ για κατασκευή eshop

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 11.01.2021

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης  Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

 • Υφιστάμενες, οι οποιες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019
 • Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου 2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

 • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
 • Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης
 • Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)
 • Φωτογραφίες του φυσικού καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία e-shop σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις στο τύπο, το πρόγραμμα θα επιδοτεί κατά 100% την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος έως το ποσό των 5.000 € θα αφορά μόνο το λιανεμπόριο και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα έως το τέλος του 2020.

Με αρχικό συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ την επιδότηση αναμένεται να μοιραστούν 16.000 επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλονται έως 31 Ιανουαρίου 2021.

ΔΩΡΕΑΝ – χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση μπορείτε να δηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα ή σε κάποιο από τα προγράμματα επιδότησης ΕΣΠΑ που αναμένονται εντός του 2021 συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αν η επιχείρηση σας αφορά στην χονδρική ή στην παροχή υπηρεσιών

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»

ΕΝΕΡΓΟ Νέα περίοδος υποβολής 31/1/2021

Παρατείνεται για δεύτερη φορά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της δράσης «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων», προκειμένου στην παρούσα δύσκολη συγκυρία να επωφεληθούν περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα των οκτώ τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Αφορά επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως  200.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης από 50% έως 65%.

Στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας του προγράμματος, μεταξύ άλλων, είναι και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Πιο συγκεκριμένα στις επιδοτούμενες δαπάνες υπηρεσιών ecommerce περιλαμβάνονται :

 • Σχεδιασμός και δημιουργία eshop, website
 • Εξοπλισμός πληροφορικής
 • Εξειδικευμένο λογισμικό
 • Συμμετοχή σε ελληνικά και ξένα e-marketplaces
 • Digital marketing

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ESHOP ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 1. Τρόποι πληρωμής: αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, και σύνδεση με την τράπεζα της επιλογής σας για αγορές με κάρτα
 2.  Ασφαλείς ηλεκτρονικές πωλήσεις με πιστοποίηση VISA SECURE
 3. Δυνατότητα Click Away για παραλαβή από το φυσικό σας κατάστημα
 4. Σύστημα ειδοποίησης καταστηματάρχη νέας παραγγελίας με mail
 5. Αυτοματοποιημένα μηνύματα και email για την εξέλιξη της παραγγελίας
 6. Responsive design συμβατό με όλες τις συσκευές (κινητά, tablets κτλ)
 7. Πλήρη παρουσίαση ανά προϊόν (περιγραφή, τιμή, φωτογραφίες)
 8. Συσχετιζόμενα προϊόντα και ορισμός προϊόντων cross sales και up-sales σε κάθε προϊόν
 9. Αυτόματη διαχείριση αποθεμάτων (stock control)
 10. Σύνδεση στα κοινωνικά δίκτυα
 11. Απεριόριστες σελίδες πληροφοριών όπως όροι χρήσης, τρόποι πληρωμής κ.α
 12. Εύκολη προσθήκη προϊόντων από τον υπολογιστή
 13. Εφαρμογή στο κινητό για γρήγορη διαχείριση του eshop όπου και να βρίσκεστε
 14. Απεριόριστα προϊόντα και κατηγορίες

Έναρξη εργασιών

Επικοινώνησε μαζί μας άμεσα για να ξεκινήσουμε την δημιουργία του δικού σας eshop!